Wat is online marketing?

Zoekt u een online marketing assistent? Online marketing is de ideale manier om op een meetbare manier nieuwe en bestaande klanten te bereiken. In dit artikel gaan we in op de vraag: wat is online marketing? Door goed te begrijpen wat online marketing precies is kunt u hier op een begrijpelijke manier mee aan de slag.

Definitie van online marketing

Bij online marketing gaat het om het bereiken van marketingdoeleinden via het internet. Online marketing wordt over het algemeen vanuit een bepaalde strategie uitgevoerd. Vaak wordt deze strategie geformuleerd vanuit de doelstelling een bepaald product te verkopen. Op basis van het product kan vervolgens worden onderzocht via welke kanalen uw doelgroep actief is en kunnen daar campagnes op worden afgestemd. Vaak begint dit met een website en bieden allerlei kanalen ondersteuning. Via onder andere Google Adwords en Facebook kunnen advertenties worden ingekocht om het bereik te vergroten. Tevens is het mogelijk om gratis verkeer aan te trekken via zoekmachines zoals Google. Al dit soort zaken vallen onder online marketing.

Hoe kan een online marketing assistent u helpen?

Wilt u zelf het overzicht behouden en een internet marketing specialist aan de slag zetten? Dan kunt u het best uit de voeten met een online marketing assistent. Vraag voor de zekerheid om referenties en laat duidelijk weten wat precies de bedoeling is. Op deze manier maakt u het eenvoudigst gebruikt van een online marketing specialist. Wilt u uw online marketing volledig uitbesteden? Dan kunt u van een assistent wellicht overstappen naar een full-service internet marketing bureau, zij houden zich bezig met online marketing in het geheel en gaan te werk vanuit een overkoepelende visie.