s'Werelds snelste Magento hosting


Snelheid is een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle online winkel. Niet alleen zullen uw bezoekers de webwinkel plezieriger vinden om te bezoeken, ze kopen ook meer, vaker en voor gemiddeld meer waarde. Men kan immers meer bekijken in de zelfde tijd dan op een tragere webshop.

Afgezien van een meerwaarde voor de bezoeker is het voor u als beheerder een stuk prettiger werken in een snelle admin omgeving en waardeert Google snelle sites hoger dan trage sites.

Uit onderzoek van Walmart is gebleken dat: 


 • 100 ms vertraging gelijk staat 1% omzet verlies.
 • 500 ms vertraging gelijk staat aan 20% minder klanten.
 • 1000 ms vertraging gelijk staat aan 7% minder conversies.

 

Ook weten we dat een bezoeker die langer moet wachten dan 4 seconden voor uw site is geladen in de meeste gevallen de site zal vertrekken om waarschijnlijk nooit meer terug te keren.

 

 

Investering:

 

Performance optimalisaties zijn vaak kostbaar, zaken waar aan gedacht moet worden zijn o.a:


 • Google developer tools optimalisatie (Pagespeed)
 • PHP optimalisatie
 • Database optimalisatie
 • Formaten van afbeeldingen definieren en optimaliseren
 • CSS en Javascript optimalisatie
 • The list goes on and on...

 

Bovenstaande optimalisaties zijn vaak tijdrovend en daarmee kostbaar. Maar natuurlijk willen we snel resultaten zien van onze investering.


Waar een snelle tijd winst behaald kan worden is vaak de server!

 


Het begint met een goede hosting omgeving:

 

Zelfs met alle bovenstaande optimalisaties kan de site nog altijd zeer traag presteren op een goede hosting omgeving. Het omgekeerde is echter ook waar. Toch zien we in de meeste gevallen dat de grootste problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de webwinkel op een professionele server omgeving is ingericht.

 


Een professionele hosting omgeving voor Magento:


Magento vergt veel van de server en is simpelweg een erg zwaar platform. Magento is het meest gebruikte webwinkel platform ter wereld dat gebruikt wordt door de grote jongens zoals Nike en Adidas bijvoorbeeld. Deze populariteit heeft het mede te danken door de hoge flexibiliteit, modulaire opbouw, het kunnen werken met attributen en de ongekende mogelijkheden op grafisch gebied voor de vormgeving en inrichting van het template. Magento gebruikt tien duizenden scripts en miljoenen regels code om zijn werk uit te voeren en dat maakt het systeem zo log en zwaar. Ieder voordeel kent zijn zo zijn nadeel.

 

Gaat u werken met Magento of beschikt u reeds over een Magento webwinkel dan is een professionele hosting omgeving onmisbaar. Er zijn een aantal spelers op de markt die gespecialiseerde Magento hosting bieden. Als het aankomt op zeer voordelige shared hosting specifiek voor Magento dan is Skyberate bijvoorbeeld zo'n partij. En bracht de Magento gespecialiseerde host Byte vorig jaar hun nieuwe product Hypernode op de markt voor het wat hogere segment. De aanpak van Byte is daarbij zeker de mooiste van deze twee waarbij er de mogelijkheid bestaat om hun performance stack te gebruiken op Amazon EC2 in de cloud. Amazon EC2 is absoluut een van de beste cloud providers ter wereld op dit moment en hosten in de cloud bied u vele voordelen,

 

waar onder;


 • Hoogste uptime
 • Vele aanvullende diensten binnen Amazon zoals Cloudfront CDN
 • Schaalbaarheid - Kunnen inspelen op de hoeveelheid bezoekers
 • Betalen per uur voor gebruikte capaciteit
 • Uw server zal niet down gaan zonder mogelijkheden als de maximum capaciteit is bereikt.

 

 

Dit komt vaak wel met een behoorlijk prijs kaartje. In geval van Hypernode begint de Amazon variant bij 499 euro per maand. Daarbij bent u zelf verantwoordelijk voor het inrichten en testen van de website op het platform en de optimalisatie van de website. Er is ook 1 partij in Nederland die hier in volledige ontzorging geeft en Magento door en door kent, Magespeed.nl biedt hun eigen Magento stack op Amazon AWS aan voor een fractie van de prijs en staat inmiddels bekend als s'Werelds snelste Magento hosting. Hier wordt het aanbod ook eenvoudig gehouden. U krijgt altijd een SSD schijf welke zorgt voor hogere prestaties en er kan gekozen worden tussen een single server of multi server setup. Een Service Level Agreement is hierbij niet verplicht maar wel bijzonder voordelig in verhouding tot vergelijkbare aanbieders. 

 

 

Voor de gemiddelde webwinkel volstaat een Amazon AWS instance voor 50 tot 60 euro per maand. Deze kosten betaalt u direct aan Amazon zonder tussenkomst en toeslagen van de leverancier (Magespeed). U betaalt uitsluitend een eenmalige setup fee en indien hiervoor wordt gekozen een service level agreement van 99 euro per maand voor een single server.

 

Server stack:

 

In geval van Hypernode en Magespeed bestaat zo'n server stack uit de volgende componenten:


 • Nginx 
 • Pagespeed voor Nginx (Magespeed)
 • PHP7
 • Redis
 • Varnish
 • PHP-FPM
 • Secret Ingredient (Magespeed)

 

Hypernode biedt aanvullend Magereport premium of plus in de pakketten en integratie met New Relic monitoring. Bij Magespeed is de monitoring een eigen product dat vergelijkbaar gezien kan worden maar uitsluitend onderdeel als er gekozen wordt voor de Service Level Agreement.


Meer advies gewenst?


We advizeren u graag verder over de beste hosting oplossingen voor uw Magento webwinkel. Contacteer ons via info@webmeester.eu