In 2014 staan er flinke veranderingen op de planning in het consumentenrecht binnen Europa. Dit beinvloed dan ook de regelgeving voor webwinkels. De nieuwe regels zullen van toepassing zijn voor alle Europese lidstaten en zullen er voor zorgen dat online verkopen aan Franse, Belgische, Deense of bijvoorbeeld Duitse klanten een stuk transparanter en eenvoudiger wordt.

Vanaf begin 2014 zullen de regels van kracht zijn in Europa. Webwinkels in Nederland hebben vervolgens tot Juni 2014 de tijd om de nodige aanpassingen binnen hun webshop door te voeren. De vijf voornaamste aanpassingen hebben we voor u in kaart gebracht:

1: Aanpassen van de bestelknop

Volgens de nieuwe wet moet het voor een consument duidelijk zijn dat het plaatsen van een bestelling ook een verplichting tot betaling inhoudt. In de richtlijn is te lezen dat de knop de volgende tekst moet bevatten: “bestelling met betalingsverplichting” of een overeenkomstige ondubbelzinnige formulering. Is dit niet het geval, dan kan de consument niet aan de overeenkomst gehouden worden. Wat dit soort teksten in de bestelknop voor het conversie percentage doen is nog maar de vraag. Maar dat zal de praktijk moeten uitwijzen.

 

2: Geen 7 maar 14 dagen herroepingsrecht

Een consument mag een online gekocht product nu binnen 7 werkdagen, zonder opgaaf van reden, terug sturen naar de webshop. Deze termijn van 7 werkdagen zal aangepast worden naar 14 kalenderdagen.  Kiest de consument voor het terug sturen van de bestelling, dan moet dit schriftelijk gemeld worden. Vervolgens moet het product zo snel mogelijk terug gestuurd worden, maar uiterlijk binnen 14 dagen.

 

3: Retouren en terugbetalingen

De consument krijgt meer tijd om een gekocht product terug te sturen maar daarentegen moet de webwinkelier sneller dan voorheen het bedrag terug storten. Voorheen was de termijn hiervoor 30 dagen, dit zal terug gebracht worden naar 14 dagen. Wel mag de webwinkelier wachten met terug betalen totdat men het product daadwerkelijk heeft ontvangen. Ontvang je dus het product pas op dag 15, dan hoef jij ook pas op dag 15 het bedrag terug te storten. Ontvang je een product na 5 dagen, dan heb je nog het recht om tot dag 14 te wachten met terugstorten.

 

4: Doorberekenen van kosten voor betaalmethodes
 

De kosten voor het gebruik van een bepaalde betaalmethode worden vaak doorberekend aan de consument. Denk aan een percentage van de order bij creditcard betalingen, of een vast bedrag bij het gebruik van een acceptgiro.  In de nieuwe wet is opgenomen dat enkel de daadwerkelijke kosten van de betaalmethode doorberekend mogen worden aan de consument.

 

5: Telefonisch contact

Op dit moment zijn er al enkele regels voor het gebruik van een telefoonnummer. In de nieuwe wetgeving is daaraan toegevoegd dat het telefoonnummer waarmee de consument contact op kan nemen met de verkoper niet meer mag kosten dan het basis tarief. Het gaat hier alleen om het telefoonnummer als een klant contact wil opnemen over de gesloten overeenkomst. Denk bijvoorbeeld vragen over garantie of klachten.