Magento is een van de meest populaire en zoekmachine vriendelijke e-commerce platforms. Het is een krachtige en flexibele module waardoor een ervaren beheerder gemakkelijk kan omgaan met het backend werk van een Magento webshop.

 

Magento wordt geleverd met tal van aanpassingsmogelijkheden die de Magento programmeurs gebruiken om een meer gebruikersvriendelijke en aantrekkelijke webshop te maken.

 

De unieke kenmerken en functies hebben Magento gemaakt tot het meest gerespecteerde en gebruikte e-commerce platform voor online bedrijven. Dat komt door de flexibiliteit in maatwerk, integratie en het allerbelangrijkste het geeft de Magento webshop eigenaar de mogelijkheid om het systeem zelf te beheren. Enkele van de functies zijn database management, product details, categorie integratie, gebruikersvriendelijke interface en wenselijke betalingsgateway om er een paar te noemen. Het biedt daarnaast vele andere functies die zelden worden aangeboden door andere e-commerce platforms.E-Commerce PlatformHet biedt zelfs vele eenvoudige oplossingen voor zoekmachine optimalisatie . Je hoeft alleen maar de standaard instellingen in de backend te veranderen. Het CMS (content management systeem) helpt om uw bedrijf te beheren door middel van content revisies. De content van uw webwinkel geeft de klant informatie over de producten en diensten. De pagina titel kan geschreven worden met keywords, zodat de zoekmachines de content van uw pagina’s snel oppikken en positie van uw webshop in de resultaten verbeterd.

 

Het Magento platform is niet erg bekend om zijn snelheid en dat is een gebied waar het moet worden aangepast. De eenvoudigste oplossing is door het faciliteren van caching. U kunt de cache functies aanpassen door middel van systemen.

 

Al met al, Magento is een zeer succesvol e-commerce platform dat is uitgegroeid tot de toonaangevende online business solution wereldwijd.