Jaarlijks kiezen vele Nederlanders en Vlamingen ervoor hun koude kikkerlandjes in te ruilen voor een leven onder de zon. De een slaagt daar al snel in, de ander heeft veel tijd nodig om te aarden en andere keren terug na maanden of jarenlange heimwee.

Tegenwoordig zien we ook steeds meer jonge ondernemers naar Spanje vertrekken die hun inkomen online verdienen en hun beroep vanaf iedere locatie ter wereld kunnen uitoefenen. Dan eenmaal in Spanje kriebelt het natuurlijk weer met onze ondernemersgeest om iets te ondernemen. Starten met een online onderneming is een vele malen lagere drempel dan een fysieke winkel starten in een nieuw land en de taal barriere is een stuk lager hierbij. Maar hoe begin je hier nu mee? In Nederland zijn er natuurlijk talloze specialisten op gebied van webwinkel en website ontwikkeling waar je snel mee in contact komt en makkelijk mee kunt sparren, maar hoe zit dat in Spanje?

 

Bij het zoeken naar een specialist in Spanje merken wij Nederlanders al snel:

  • De mentaliteit in Spanje is heel anders dan in Nederland en België.
  • Er is een veel kleiner aanbod aan specialisten voor ecommerce en CMS systemen zoals Magento.
  • Mensen werken op andere tijden dan wij Nederlanders gewent zijn.
  • Vaak is er een grote taal barriere
  • In projecten onstaan vaak vele misverstanden door cultuur en taal verschillen.
  • Wenst u zich op Nederland te richten vanuit Spanje dan kan er gewerkt worden met Nederlanders, maar Nederland is zo ver weg nu... Men heeft toch behoefte aan persoonlijke begeleiding.


Gelukkig zijn er tegenwoordig ook Nederlandse en Vlaamse ondernemers uit de IT sector die zich zijn gaan vestigen in Spanje. Daarmee is de ketting weer rond en kunt u zaken doen zoals in uw thuis land met direct en persoonlijk contact. De mogelijkheid om samen onder de zon in uw eigen taal te bespreken over uw online project en de kwaliteit kunt verwachten zoals u dit kent van uw thuisland.

Een goede nieuwe partij die zich specialiseerd in het bedienen van Nederlandse en Vlaamse klanten aan de Costa Blanca is bijvoorbeeld www.costablanca-ecom.nl (Nederlandse Magento specialist in Spanje). Zij verzorgen de gehele ontwikkeling van Magento, Prestashop, Wordpress en andere Open Source projecten en kunnen ook de volledige maatwerk platform ontwikkeling verzorgen op Symfony 2. Naast ontwikkeling staan ze u bij in marketing, SEO optimalisatie, performance optimalisatie, usability, module development, design en meer.