De voordelen van SEO

Het internet wordt steeds groter en belangrijker dus kan je als bedrijf niet meer online onzichtbaar blijven. Vroeger maakte je reclameborden en folder en zorgde je dat die op zoveel mogelijk plekken zichtbaar werden, maar hoe ga je ervoor zorgen dat je zichtbaar wordt op het internet?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie. De organische, niet betaalde variant van SEA (Search Engine Advertising). Het is de bedoeling dat je door middel van SEO zoveel mogelijk relevante bezoekers op je website krijgt, zodat die je producten/diensten gaan afnemen en het weer doorvertellen aan hun netwerk.

1: Gericht publiek

Met SEO kan je ervoor zorgen dat je de problemen van internetgebruikers oplost. Zij zijn op zoek naar een oplossing en daarom zijn ze gaan zoeken. Doordat je de juiste zoekwoorden in je website verwerkt komen zij bij jou terecht.

2: Groter publiek

Een groot deel van de bezoekers van de meeste websites komt via een zoekmachine daar terecht. Gevonden worden in een zoekmachine zorgt dus voor een sterke stijging in het aantal bezoekers op je website. Het is echter wel belangrijk dat je op de eerste pagina terecht komt aangezien meer dan 85% niet eens op de tweede pagina gaat kijken.

3: Betrouwbaarheid

Doordat je snel gevonden wordt op een zoekmachine stijgt het consumentenvertrouwen in je bedrijf. Het is in het verleden al vaak aangetoond dat het consumentenvertrouwen een grote invloed heeft op de resultaten van een bedrijf.

4: Controleren

Het mooiste van SEO is misschien wel dat je perfect kan controleren of het werkt. En als het niet werkt, kan je heel specifiek achterhalen waar dat door komt, zodat je dat vervolgens op kan lossen. Met behulp van Google Analytics kun je enorm veel statistieken met betrekking tot je bedrijfswebsite vinden zodat je risico veel kleiner wordt bij het voeren van nieuwe acties.

Uiteraard kan je goede SEO niet onder de knie krijgen in een paar minuten. Wij raden je aan om een SEO training te volgen en goed bij te houden wat de nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied.